theme15

Actueel

Hieronder vindt u links naar nieuwsberichten van de afgelopen 6 maanden. Voor oudere berichten kunt u het archief raadplegen.

 

En Vandaag met item over PAS geschreven op 10 februari 2019

En Vandaag met item over PAS

Op 6-2 heeft het tv-programma Eén Vandaag aandacht besteed aan het Programma Aanpak Stikstof o.a. omdat de Raad van State daar op 14-2 het definitieve oordeel over gaat vellen. WBdP heeft in de Peel kort kunnen uitleggen wat er aan het PAS mankeert. Ook een pluimveebedrijf in Someren is bezocht.

Lees verder >

Peelwerkdag in Groote Peel op 16 maart geschreven op 10 februari 2019

Peelwerkdag in Groote Peel op 16 maart

Tijdens de viering van ons 40-jarig bestaan, eind vorig jaar, kregen we als cadeau van provincie Limburg een speciale werkdag in de Peel aangeboden. De dag wordt georganiseerd door het IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen) en betaald door de provincie.

Lees verder >

Beroep tegen Natura2000-Beheerplan gegrond verklaard! geschreven op 05 januari 2019

Beroep tegen Natura2000-Beheerplan gegrond verklaard!

Op 28-12-2018 heeft de rechtbank Oost-Brabant ons beroep tegen het Natura2000-Beheerplan, vanwege de vrijstelling van de vergunningplicht Wet natuurbescherming voor beregening rond de Peel die daarin is opgenomen, gegrond verklaard.

Lees verder >

Geslaagde jubileumviering 40 jaar WBdP op 17 november geschreven op 18 november 2018

Geslaagde jubileumviering 40 jaar WBdP op 17 november

Gisteren vierde WBdP haar 40-jarig jubileum.
We hebben zelf de indruk dat het een geslaagde dag was, mede dank zij de goede opkomst van onze achterban en andere sympathisanten (circa 150 gasten).

Lees verder >

Europese Hof geeft PAS onvoldoende! geschreven op 10 november 2018

Europese Hof geeft PAS onvoldoende!

Op 7 november gaf het Europese Hof van justitie antwoord op de vragen die de Raad van State had gesteld over het Programma Aanpak Stikstof (PAS).
 

Lees verder >

WBdP 40 jaar strijdvaardig !!! geschreven op 14 oktober 2018

WBdP 40 jaar strijdvaardig !!!

Vanwege ons 40-jarig bestaan hebben we een poging gedaan om in een notendop uiteen te zetten waar we ons in die periode zoal mee bezig gehouden hebben -en grotendeels nog steeds mee bezig zijn.

Lees verder >

Landbouwnota Provincie Limburg geschreven op 07 oktober 2018

Landbouwnota Provincie Limburg

Op 17 september heeft provincie Limburg weer een nieuwe landbouwnota uitgebracht: de Uitvoeringsagenda “Vitale veehouderij voor een gezonde en duurzame leefomgeving”. Opnieuw zien wij helaas dat de provincie voornemens is om voornamelijk in te zetten op het voorschrijven van extra technieken om de emissie van ammoniak, geur en fijnstof te verminderen.

Lees verder >

Natuurwerkdag 3 november geschreven op 05 oktober 2018

Natuurwerkdag 3 november

Op zaterdag 3 november a.s. wordt weer de landelijke natuurwerkdag georganiseerd. Werkgroep Behoud de Peel doet ook weer mee, net als vorig jaar in de Deurnese Peel.
Nu we de laatste paar jaar niet meer zoals vroeger tweewekelijks op zaterdag in de Peel werken, is dat te merken. Het open landschap dat we samen gemaakt hadden, begint op diverse plekken weer dicht te groeien. Het is daarom hard nodig dat we weer eens aan de slag gaan!
Behalve nuttig voor de Peel, is het ook gewoon heel gezellig om met een leuke groep mensen samen lekker bezig te zijn. Degenen die het vaker gedaan hebben, zullen dat vast kunnen beamen.

Lees verder >