theme15

Actueel

Hieronder vindt u links naar nieuwsberichten van de afgelopen 6 maanden. Voor oudere berichten kunt u het archief raadplegen.

 

Commotie over PAS-uitspraak geschreven op 28 juni 2019

Commotie over PAS-uitspraak

Nadat de Raad van State op 29-5-'19 uitspraak deed in onze PAS-beroepen is er in o.a. de pers en in de Kamer veel commotie over geweest. We hebben daarbij veel onzin voorbij zien komen. Zo wordt er nog steeds door sommigen beweerd dat het PAS goed was voor zowel economie als natuur. Daarnaast zaten er gelukkig ook goede reacties bij.

Lees verder >

Het Programma Aanpak Stikstof is compleet afgekeurd!! geschreven op 02 juni 2019

 Het Programma Aanpak Stikstof is compleet afgekeurd!!

Op 29-5 heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de eerste zes beroepen die WBdP had aangespannen tegen vergunningen voor uitbreiding van veehouderijen die waren verleend met het Programma Aanpak Stikstof. 

Lees verder >

WBdP en de strijd tegen ammoniak geschreven op 12 mei 2019

WBdP en de strijd tegen ammoniak

Half mei wordt de Raad van State-uitspraak op onze PAS-beroepen verwacht. 
Wachtende daarop hebben we eens kort op een rijtje gezet wat voor acties WBdP op het gebied van de ammoniakbestrijding in de loop der jaren allemaal gevoerd heeft

Lees verder >

Jaarverslag 2018 geschreven op 12 april 2019

Jaarverslag 2018

Het bestaat uit twee delen: in 2018 bestond de Werkgroep 40 jaar. Daarom in het eerste deel een samenvatting van de belangrijkste kwesties waar WBdP zich al die tijd mee bezig gehouden heeft. Het tweede deel (iets korter dan andere jaren) is het 'gewone' jaarverslag van 2018.

Lees verder >

Ook grote natuurorganisaties kritisch over PAS geschreven op 31 maart 2019

Ook grote natuurorganisaties kritisch over PAS

Dat WBdP niet bepaald gecharmeerd is van het Programma Aanpak Stikstof hebt u inmiddels al vaak van ons kunnen lezen.
Nu hebben (eindelijk) ook De Vlinderstichting, SoortenNL, LandschappenNL, het Wereld Natuur Fonds en Natuurmonumenten zich kritisch over het PAS uitgelaten

Lees verder >

En Vandaag met item over PAS geschreven op 10 februari 2019

En Vandaag met item over PAS

Op 6-2 heeft het tv-programma Eén Vandaag aandacht besteed aan het Programma Aanpak Stikstof o.a. omdat de Raad van State daar op 14-2 het definitieve oordeel over gaat vellen. WBdP heeft in de Peel kort kunnen uitleggen wat er aan het PAS mankeert. Ook een pluimveebedrijf in Someren is bezocht.

Lees verder >

Peelwerkdag in Groote Peel op 16 maart geschreven op 10 februari 2019

Peelwerkdag in Groote Peel op 16 maart

Tijdens de viering van ons 40-jarig bestaan, eind vorig jaar, kregen we als cadeau van provincie Limburg een speciale werkdag in de Peel aangeboden. De dag wordt georganiseerd door het IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen) en betaald door de provincie.

Lees verder >