theme15

Kom op 7 november lekker natuurwerken in de Peel !

geschreven op 31 oktober 2015

Op zaterdag 7 november vindt de jaarlijkse nationale natuurwerkdag plaats. Ook Werkgroep Behoud de Peel doet daar tradietiegetrouw weer aan mee. Doet u ook mee?

We gaan werken in de Heidse Peel bij Ysselsteyn. Dit terrein van Staatsbosbeheer wordt komend jaar sterk uitgebreid en de hydrologie wordt er vebeterd. 

Op een kansrijke plek voor hoogveenregeratie gaan we berken kappen om de openheid te vergroten en om de schaduwwerking op de aanwezige turfkuilen te verminderen. In deze turfputten vormen zich mini hoogveentjes en vandaar uit kan zich in de rest van het gebied nieuw hoogveen gaan vormen. We werken op een plek waar je met machines niet bij kunt komen zonder het kwetsbare veen te beschadigen. Uw hulp is dan ook meer dan welkom op deze locatie!

We starten om 9.30 u bij het rotondetje op het eind van de Heidse Peelweg (doodlopende weg) in Ysselsteyn. Laarzen worden sterk aanbevolen. Voor gereedschap wordt gezorgd. U kunt zich opgeven via de nationale site: http://natuurwerkdag.nl  Klik daarbij op het kaartje van Limburg en dan vervolgens op de locaties in Noord-Limburg en dan op de noordelijkste locatie bij Ysselsteyn.

 

> naar het overzicht Nieuws - Archief