theme15

Nationale Natuurwerkdag: 6 november 2010

geschreven op 01 oktober 2010

"Steeds meer mensen maken werk van de Natuurwerkdag, de grote ‘opknapbeurt’ van het Nederlandse landschap. Dit jaar vindt de Natuurwerkdag voor de tiende keer plaats op zaterdag 6 november 2010.

Op de Nationale Natuurwerkdag kan je verspreid door het hele land weer aan de slag met allerlei activiteiten in en voor de natuur, varierend van het knotten van wilgen tot schoonmaken van poelen, onderhouden van elzensingels en vele andere leuke activiteiten. De Natuurwerkdag wordt op landelijk niveau georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland.

Lokaal wordt samengewerkt met een groot aantal verschillende organisaties. In de Peel is dat Stichting Werkgroep Behoud de Peel. De activiteiten in de Peel zullen bestaan uit het wegknippen en afzagen van jonge berkjes van een vlakte in het hart van de Peel. Daardoor voorkomen we dat mooie veenvlaktes dichtgroeien en zorgen we ervoor dat er een fijne leefplek blijft bestaan voor planten als Zonnedauw en Veenmos en dieren als de Kraanvogel, de Blauwborst en de Gladde Slang. Doordat we over ervaren begeleiders beschikken is deze activiteit (na instructie!) ook geschikt voor kinderen. Laarzen zijn onmisbaar.

Reserveer zaterdag 6 november alvast in je agenda! Je kunt je inschrijven via de landelijke website http://www.natuurwerkdag.nl/ of via stichting Werkgroep Behoud de Peel: een mail naar wbdp@hetnet.nl of telefoontje aan 0493-354411 of 0493-319610.

We verzamelen om 9u30 bij het Kerkje van het Limburgse Griendtsveen (aan de Helenaveenseweg dus) en we gaan door tot ongeveer 14u30. 

 

> naar het overzicht Nieuws - Archief