peelwbosbes-uitsnede

Peelwerker worden?

Omdat we deskundige begeleiding geven is het werk vertrouwd voor kinderen al vanaf een jaar of tien, zodat we een groep van prettig gevarieerde leeftijd hebben. Graag nodigen we allerlei groepen uit om eens mee te doen.

Bekijk de peelwerkdata.

We hebben al voor heel wat vogelaars, bedrijven, scouts en studenten een leuke dag verzorgd. De werkdagen zijn een zaterdag per maand, van begin september tot half maart. We starten om 9.00 uur. Waar we bij elkaar komen en gaan werken hoor je bij opgave, ook kun je dat lezen in de meeste plaatselijke kranten. Eventueel halen we mensen op van het station. Voor gereedschap en werkhandschoenen wordt gezorgd. Deelnemers zorgen zelf voor laarzen, een lunchpakket en eventueel regenkleding. Er wordt tot ongeveer 14.00 uur gewerkt, maar uiteraard staat het iedereen vrij om eerder terug te gaan. Begin november doen we bovendien mee met de Landelijke Natuurwerkdag.

Dus, beste natuurliefhebbers, kom een keer meehelpen met het Peelwerk! Het is nuttig, gezond en heel gezellig. Bovendien kom je in prachtige stukken ongerepte Peel en we maken altijd tijd om daarvan te genieten. Je kunt je opgeven bij coördinator Wim van Opbergen (0493-319610).

Peelwerkdata: In 2014 zijn de volgende zaterdagen gepland: 25-1, 22-2, 22-3, 20-9, 11-10, 1-11 (de landelijke natuurwerkdag start 9.30 u) en  13-12.

LET OP! De werkdag gaat door als er een van de Peelvrijwilligers bereid is om de de werkdag te begeleiden. Informeer daarom een week van te voren bij Wim van Opbergen of het werk op de geplande datum doorgaat.

We starten om 9 uur, behalve 1 november (landelijke natuurwerkdag) , dan starten we om 9 uur 30. Ongeveer een week voor elke werkdag ontvangen onze vaste vrijwilligers een mail met de plek van samenkomst.